sâmbătă, 20 februarie 2010

Amenajare gradina privata, sat Biled


Partea din fata casei este dalata. Astfel, am ales o amenajare in ghivece, pentru a reduce insolatia si a imbunatati aspectul vizual.


Am folosit plante rezistente, de exemplu levantica, trandafiri sub forma de tufa, cu inflorire abundenta pe tot parcursul anului, crini, anemone, iedera, narcise, zambile, ghiocei lalele etc


In coltul dinsre strada am amenajat o mica rocarie, acoperia de coroana unui frumos artar japonez.
Acest spatiu este legat de restul gradinii printr-o fasie de scoarta rosie, in aceiasi nuanta cu casa.

Un mic iaz inconjurat de irisi si iarba ornamentala ofera un strop de veselie si o sursa de apa pentru pasari pe perioada verii.

O curte mica se gaseste in partea din spate a casei, in fata garajului. Se pastreaza elemente si plante din restul gradinii pentru a da unitate amenajarii.


La cererea proprietarilor s-a realizat aceste alee lata. Pentru a distruge monotonia, am realizat un joc de culori, delimitat de diferite forme care leaga zona dalata de cea plantata.


Aruncand o privire de ansamblu se poate observa cum se imbina zona de relaxare (partea din fata a gradinii) cu cea utilitara (partea din spate, care cuprinde garajul, spatiu mare dalat care ofera posibilitatea realizarii diferitelor activitati gospodaresti si cotetul ginilor, care este partial acoperit de un plafon verde, cu gazon)3 comentarii:

 1. Proiectul arata frumusel! Cunosc softul. Si eu lucrez cu el! Se pare insa ca ai folosit doar baza de date existenta! Bine ca ai reusit sa te descurci cu atat cat are!
  Poze cu gradina la final cand vedem?!

  RăspundețiȘtergere
 2. Din nefericire, nu au amenajat inca gradina, dar al realizat aleile, exact ca in proiect (galbenul din proiect trebuia sa fie mai inchis la culoare; cel din realitate arata excelent).
  Sa speram ca in primavara va veni si amenajarea :)

  Cat despre soft, mie mi se pare ok din punct de vedere al plantelor. Nu am gasit elemente cu care sa imbunatatesc biblioteca, dar merge si asa.
  Tu in ce program lucrezi? ArchiCad?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu Lus ... lucrez preponderent in acest soft si uneori mai finisez in Photoshop! Si ca fapt divers ... gasesti pe net ... gratis ... fisiere '.3ds' si '.skp' pe care le poti importa in program! ;) Spor la lucru!

  RăspundețiȘtergere