joi, 4 martie 2010

Amenajare gradina privata, sat Uliuc


Beneficiarii au dorit o zona intima, in care sa se afle un foisor, un grill si un balansoar. Pentru a infrumuseta spatiul am utilizat plante care ofera un spectacol de culoare pe tot parcursul anului.


Garajul are intrarea pe la strada. In fata acestuia am amplasat trandafiri sub forma de pomisori, precum si o forma neregulata care cuprinde o mica fantana arteziana si specii gen Iris, Rudbekia, Lavandula, Dianthus, Chtysanthemum, Anemone, Canna, plante bulboase perene si altele. Garajul este strajuit de arbusti coniferi si Yucca, in timp ce zidul din spatele gradinii devine incantator cu ajutorul hortensiilor.


Langa grill am propus amplasarea unor specii rezistente, precum Hosta si Yucca, in timp ce balansoarul este marginit de doua tufe elegante de Cortaderia selloana. Depozitul din spate este mascat cu ajutorul vitei canadiene, care incanta toamna prin frunzele ruginii.


In fata casei se mai gaseste un loc de refugiu pentru masinile posibilor oaspeti, care este infrumusetat prin intermediul unor ghivece in care se vor gasi plante aromatice, precum si plante de interior, care vor sta afara pe perioada verii. Zidul garajului este marginit pe partea exterioara de tufe bogate de Lavandula.


Din aceasta gradina nu pot lipsii suavii ghiocei, incantatoarele tufe de trandafiri, hortensiile sau minunata tufa de Forsitzia.


In fata casei se afla doua spatii dreptunghiulare cu plante perene, care leaga spatiul dalat de partea plantata si in care se regasesc parte din speciile floricole din gradina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu